Tuesday, 2 June 2015

IBM Integration Bus 9 - Installing the IIB Toolkit on RHEL

This follows a post from last year: -


in which I wrote about deploying the IIB toolkit onto Red Hat Enterprise Linux.

I'm now using Red Hat Enterprise Linux Server release 6.6 (Santiago).

Last time around, I'd mentioned that I had a bunch of missing Linux RPMs.

This time around, this is what I had to install on top of RHEL 6.6: -

libXtst.so.6
libatk-1.0.so.0
libgdk_pixbuf-2.0.so.0
libgdk-x11-2.0.so.0


as follows: -

yum install -y libXtst.so.6
yum install -y libatk-1.0.so.0
yum install -y libgdk_pixbuf-2.0.so.0
yum install -y libgdk-x11-2.0.so.0


Here's the resulting IBM Installation Manager (IIM) response file: -

<?xml version='1.0' encoding='UTF-8'?>
<agent-input>
  <variables>
    <variable name='sharedLocation' value='/opt/IBM/IMShared'/>
  </variables>
  <server>
    <repository location='/tmp/foobar/integrationbus/Integration_Toolkit'/>
  </server>
  <profile id='IBM Integration Toolkit' installLocation='/opt/IBM/IntegrationToolkit90'>
    <data key='eclipseLocation' value='/opt/IBM/IntegrationToolkit90'/>
    <data key='user.import.profile' value='false'/>
    <data key='cic.selector.os' value='linux'/>
    <data key='cic.selector.arch' value='x86'/>
    <data key='cic.selector.ws' value='gtk'/>
    <data key='user.MB61.installPath' value='/opt/IBM/WMBT610'/>
    <data key='user.MB70.installPath' value='/opt/IBM/WMBT700'/>
    <data key='user.MB80.installPath' value='/opt/IBM/WMBT800'/>
    <data key='cic.selector.nl' value='en'/>
  </profile>
  <install modify='false'>
    <!-- IBM® Integration Toolkit 9.0.0.200 -->
    <offering profile='IBM Integration Toolkit' id='com.ibm.integration.toolkit.v90' version='9.0.0.20140515-1210' features='com.ibm.integration.toolkit,com.ibm.integration.adapters,com.ibm.rad.sdpcore,com.ibm.rad.jre,com.ibm.rad.webtools_core,com.ibm.rad.was_core,com.ibm.rad.data_tools,com.ibm.rad.tptp,com.ibm.rad.j2c,com.ibm.rad.clearcase,com.ibm.rad.birt,com.ibm.rad.transform_authoring,com.ibm.rad.pde' installFixes='none'/>
  </install>
  <preference name='com.ibm.cic.common.core.preferences.eclipseCache' value='${sharedLocation}'/>
  <preference name='com.ibm.cic.common.core.preferences.connectTimeout' value='30'/>
  <preference name='com.ibm.cic.common.core.preferences.readTimeout' value='45'/>
  <preference name='com.ibm.cic.common.core.preferences.downloadAutoRetryCount' value='0'/>
  <preference name='offering.service.repositories.areUsed' value='true'/>
  <preference name='com.ibm.cic.common.core.preferences.ssl.nonsecureMode' value='false'/>
  <preference name='com.ibm.cic.common.core.preferences.http.disablePreemptiveAuthentication' value='false'/>
  <preference name='http.ntlm.auth.kind' value='NTLM'/>
  <preference name='http.ntlm.auth.enableIntegrated.win32' value='true'/>
  <preference name='com.ibm.cic.common.core.preferences.preserveDownloadedArtifacts' value='true'/>
  <preference name='com.ibm.cic.common.core.preferences.keepFetchedFiles' value='false'/>
  <preference name='PassportAdvantageIsEnabled' value='false'/>
  <preference name='com.ibm.cic.common.core.preferences.searchForUpdates' value='false'/>
  <preference name='com.ibm.cic.agent.ui.displayInternalVersion' value='false'/>
  <preference name='com.ibm.cic.common.sharedUI.showErrorLog' value='true'/>
  <preference name='com.ibm.cic.common.sharedUI.showWarningLog' value='true'/>
  <preference name='com.ibm.cic.common.sharedUI.showNoteLog' value='true'/>
</agent-input>


resulting in this: -

/opt/IBM/InstallationManager/eclipse/tools/imcl listInstalledPackages

com.ibm.cic.agent_1.8.2000.20150303_1526
com.ibm.websphere.IHS.v85_8.5.5005.20150220_0158
com.ibm.websphere.PLG.v85_8.5.5005.20150220_0158
com.ibm.integration.toolkit.v90_9.0.0.20140515-1210


Now I'm off to cut some code ...

No comments: